Tid for tomatplanting

  • Skrevet 14.03.2017 klokka 09:00
  • Kategori: Tips

I helga fikk jeg endelig plantet litt tomater. Jeg gjorde dette i fjor også, og vi fikk masse tomater på sensommeren. Gleder meg til nye spirer i vinduskarmen! 

Alt du trenger for å plante dine egne tomater er rett og slett tomater, jord og noe å plante i. Jeg bruker helt vanlige tomater fra butikken og fant frem noen søte potter og fat. 

Begynn med å legge litt jord i bunnen av potten din. Kutt opp tomat i små skriver og legg dem oppå jorden. Det kan bli masse spirer av én liten tomater, så pass på at du har litt plass. 

Legg deretter jord oppå tomatene igjen og plasser pottene varmt og gjerne mørkt før frøene spirer. Plasser pottene lyst når frøene spirer, men ikke i full sol, da kan spirene bli brent. Prøv deg frem og finn dine egne måter. På denne bloggen kan du lese mer om tomatplanting.

Jeg oppdaterer dere selvfølgelig når frøene begynner å spire! 

Har du plantet tomater eller andre grønnsaker før? Hva er din erfaring med det?

Mars kalenderen

  • Skrevet 27.02.2017 klokka 15:00
  • Kategori: Tips

Siden vi nærmer oss mars (!!) er det på tide å legge ut den nye kalenderen. Jeg ser som alltid frem til en ny måned med blanke ark og nye muligheter. Og så er det offisielt vår. Åh, det er så deilig med lysere morgener og mildere dager. Tenk at det er vår allerede. Hvor blir det av tiden? 

Hvis du vil printe ut mars-kalenderen kan du laste den på facebooksiden min. Du kan bli med i siden her 

DIY: Personlige fyrstikkesker

  • Skrevet 22.02.2017 klokka 13:00
  • Kategori: Tips

Jeg er vel ikke den eneste som tenner masse stearinlys på denne tiden av året? Levende lys gir både stemning og varme. Jeg har alltid en fyrstikkeske liggende på rommet, og for et par år siden ville jeg at eskene også skulle være en del av interiøret. De vanlige fyrstikkeskene man kjøper på butikken er jo ikke særlig pene. 

Det som er så perfekt med å pynte dem selv er at du kan lage noe som passer din stil og ditt interiør. Aldri mer stygge fyrstikkesker eller lightere. PS: Personlige fyrstikkesker er også en veldig fin gave nå på vinteren. 

Nederst her kan du se en video der jeg viser hvordan jeg pynter mine fyrstikkesker. Har du pyntet fyrstikkesker før? Hvis ikke, er dette noe du vil gjøre?

 

Den beste måten å få ting gjort

  • Skrevet 14.02.2017 klokka 11:30
  • Kategori: Tips

1. SKRIV NED ALT 

Skriv ned alt du må få gjort. Alle tanker og ideer. Både det du må gjøre og det du vil gjøre. Ikke tenk på tidsfrister eller hvor viktig noe er, bare skriv ned alt du kommer på. Det er bra å få tømt hodet litt. 

2. PRIORITER

Bruk tusj eller farger for å sortere og prioritere det du skal gjøre. Hvis det er noe som kan gjøres på 2 minutt, så gjør du de tingene først. Disse merker jeg med et hjerte. Definer så de tre viktigste tingene du må få gjort. Det er viktig at dette ikke er så store oppgaver at du ikke kan gjennomføre målene du setter. Velg deg så én ting du skal gjøre eller begynne på om du blir ferdig med det andre og enda har tid og overskudd.

Hvis du planlegger å få gjort alt du har skrevet ned på listen fordi det for eksempel er husarbeid eller skole, så prioriterer du etter hva du har minst lyst til å starte med. Få gjort det tyngste først. Det som er mindre viktig kan du eventuelt gjøre en annen dag. Behold listen for å se hva du har fått gjort og hva som fortsatt må gjøres.


3. LAG EN TO DO

Skriv en to do utifra det du valgte fra listen din. Det er enklere å ha en konkret plan å følge og se tilbake på. Skriv de raske tingene du skal gjøre først øverst. Sorter deretter de tre viktigste målene i rekkefølge. Her kan det være lurt å sette det tyngste først, eller det du helst bare vil utsette. Dediker deg selv til å få det gjort, og bli ferdig med det. 


Hvem la merke til at jeg har skrevet feruar her? haha

4. FÅ DET GJORT

Sett igang. Legg vekk mobilen, eventuelt skru den av. Last ned selfcontrol hvis du jobber med skole og ikke klarer å holde deg unna Facebook eller andre nettsider. Ta pauser hvis du skal holde på lenge. 

Lykke til! Jeg heier på deg.

Vilde

Mitt navn er Vilde. Jeg skriver om ting jeg er glad i og som er viktig for meg. Håper du trives her og at du kommer innom igjen.


KONTAKT
vildes@me.no

Search

Bloggdesign

hits