Den beste måten å få ting gjort

  • Skrevet 14.02.2017 klokka 11:30
  • Kategori: Tips

1. SKRIV NED ALT 

Skriv ned alt du må få gjort. Alle tanker og ideer. Både det du må gjøre og det du vil gjøre. Ikke tenk på tidsfrister eller hvor viktig noe er, bare skriv ned alt du kommer på. Det er bra å få tømt hodet litt. 

2. PRIORITER

Bruk tusj eller farger for å sortere og prioritere det du skal gjøre. Hvis det er noe som kan gjøres på 2 minutt, så gjør du de tingene først. Disse merker jeg med et hjerte. Definer så de tre viktigste tingene du må få gjort. Det er viktig at dette ikke er så store oppgaver at du ikke kan gjennomføre målene du setter. Velg deg så én ting du skal gjøre eller begynne på om du blir ferdig med det andre og enda har tid og overskudd.

Hvis du planlegger å få gjort alt du har skrevet ned på listen fordi det for eksempel er husarbeid eller skole, så prioriterer du etter hva du har minst lyst til å starte med. Få gjort det tyngste først. Det som er mindre viktig kan du eventuelt gjøre en annen dag. Behold listen for å se hva du har fått gjort og hva som fortsatt må gjøres.


3. LAG EN TO DO

Skriv en to do utifra det du valgte fra listen din. Det er enklere å ha en konkret plan å følge og se tilbake på. Skriv de raske tingene du skal gjøre først øverst. Sorter deretter de tre viktigste målene i rekkefølge. Her kan det være lurt å sette det tyngste først, eller det du helst bare vil utsette. Dediker deg selv til å få det gjort, og bli ferdig med det. 


Hvem la merke til at jeg har skrevet feruar her? haha

4. FÅ DET GJORT

Sett igang. Legg vekk mobilen, eventuelt skru den av. Last ned selfcontrol hvis du jobber med skole og ikke klarer å holde deg unna Facebook eller andre nettsider. Ta pauser hvis du skal holde på lenge. 

Lykke til! Jeg heier på deg.

Martine Bruun

14.02.2017 kl. 15:28
Takk for tips!

Vilde

14.02.2017 kl. 15:47
Martine Bruun: Håper det er noe du kan få glede av :)

Helene Lekven

14.02.2017 kl. 15:50
Veldig gode tips! Er helt klart avhengig av lister selv :)

Vilde

14.02.2017 kl. 15:55
Helene Lekven: Så godt å høre! Ja haha, lister er tingen!

mj

18.02.2017 kl. 02:06
Takk for tipset!!
Vilde

Mitt navn er Vilde. Jeg skriver om ting jeg er glad i og som er viktig for meg. Håper du trives her og at du kommer innom igjen.


KONTAKT
vildes@me.no

Search

Bloggdesign

hits