I dag skal jeg gjøre ingenting

  • Skrevet 22.01.2017 klokka 13:18
  • Kategori: Blogg

I dag skal jeg gjøre ingenting. Jeg skal ikke tenke på i morgen, på det jeg skal gjøre neste uke, på alt jeg burde ha gjort i går. Jeg skal ikke gjøre noe på grunn av noe. Jeg skal bare gjøre noe fordi jeg har lyst. Og når jeg gjør det jeg har lyst til å gjøre, så skal gjøre det uten å tenke på alt jeg kunne ha gjort. 

Dette vil jeg gjøre så godt jeg kan hver søndag fremover. Ikke fordi jeg er lat eller ikke jobber hardt nok. Men fordi jeg vet at jeg fungerer slik at jeg trenger en pause. Jeg trenger å lade, få ny energi, hvile. Ikke nødvendigvis fordi jeg kjenner at jeg slappe av akkurat i dag, men fordi jeg vet at det er lettere å velge det nå enn å gå på en smell litt senere. 

Det er ikke ofte vi tenker over det, men hver eneste uke har landet vårt satt av en hel dag som rød dag. Hviledag. Holder vi på med dette for gøy? Har vi helligdag fordi vi ikke gidder å jobbe? Eller er det fordi vi skal gå i kirka? Jeg tror i hvert fall det handler om større og viktigere ting enn det, når et helt land går sammen om å ta en pause. 

Dessverre tror jeg at de fleste av oss for lenge siden har glemt hvorfor butikkene er stengt på søndag. Og dessverre tror jeg det er alt for lite informasjon og opplysning om akkurat dette tema også. For er det egentlig rart at denne generasjonen drukner i psykiske lidelser når vi aldri tar oss tid til å puste? Hvis du tenker, tror og føler at du må bruke søndagen din, hviledagen, på å jobbe med skole - da er det ikke rart at det er vanskelig å forstå at man er god nok. Og jeg vil gjerne fortelle deg at du er sinnsykt bra. Du er mer enn god nok. Og du må aldri, aldri tro at det er feil å bruke tid på å gjøre det du har lyst til.

I dag skal jeg gjøre det jeg har lyst til. Jeg skal skrive sannheter om meg selv og øve meg på egen håndskrift. Jeg skal høre på lydbok. Jeg skal spille sims. Drikke te. Dusje lenge. Ta ansiktsmaske. Spise frukt.

Gi deg selv tid til å gjøre det du har lyst til. Tid til å gjøre ingenting. Gjør det med god samvittighet. 

Jeg heier på deg. ♡


 

Sanne

22.01.2017 kl. 13:45
Kjempe bra❤
Vilde

Mitt navn er Vilde. Jeg skriver om ting jeg er glad i og som er viktig for meg. Håper du trives her og at du kommer innom igjen.


KONTAKT
vildes@me.no

Search

Bloggdesign

hits